Teknoloji arenasında yeni bir dönem: Samsung Galaxy S24 ve yapay zeka

Samsung, 2024'e güçlü bir giriş yapmak amacıyla beklenenden önce, Çarşamba günü yeni amiral gemisi Galaxy S24 akıllı telefon serisini duyurdu. Samsung'un amiral gemisi serisinde artık standart olan S24 serisi, S24, S24+ ve S24 Ultra olmak üzere üç versiyonda sunuluyor. S24 Ultra'nın başlangıç fiyatı 1.300 dolar, S24+ 1.000 dolar ve S24 ise 800 dolar olacak.

Yayın: 20.01.2024 - 23:36

135 kez okundu

Teknoloji arenasında yeni bir dönem: Samsung Galaxy S24 ve yapay zeka

Güney Koreli elektronik devi, yeni cihazlarını bu hafta Londra’daki Kings Cross ofislerinde basın mensuplarına tanıtarak, telefonun yapay zeka yeteneklerini tanıtıma sundu. S24 Ultra, şirketin üç cihazından en büyüğü olup daha güçlü özelliklere sahip ve Galaxy için optimize edilmiş Qualcomm’un en son Snapdragon Serisi 8 Gen 3’ünü kullanmaktadır. S24 ve S24+ modellerinde ise Samsung, Qualcomm’un sistem çipleri (SoC) ile kendi Exynos yonga setini birleştiriyor.

CCS Insight’in baş analisti Ben Wood, “Galaxy S24 serisi cihazlar, Google’ın Pixel serisi ile birlikte, akıllı telefonlarda yapay zekanın tüketici odaklı kullanımının başlangıcını işaret ediyor” dedi. Bu eğilimin, Apple dahil tüm akıllı telefon üreticileri tarafından benimseneceğini ekledi. Samsung, satışların yavaşlamasına neden olan aşamalı donanım güncellemeleri döneminde, tüketicilerin ilgisini yeniden canlandırmak için yapay zeka destekli özelliklere güveniyor.

Yapay Zeka Ezber Bozacak

Samsung Galaxy S24 Ultra, genellikle teknoloji meraklıları için ana etkinlik olup, ana hatlarıyla Galaxy S23 Ultra’ya benzer görünüyor. Çünkü Samsung, donanımında çok fazla değişiklik yapmıyor. Ekran boyutu hala öncekine benzer şekilde 6.8 inç, ancak bu sefer telefon S23 Ultra’ya göre daha düz bir tasarıma sahip. Bu modelle ilgili büyük gelişme ise dış donanımda: S24 Ultra, titanyumla kaplı olduğu için S23 Ultra’ya göre çok daha sağlam olması da öngörülüyor.

Bu seferki temel fark iç kısımda. Samsung, yapay zekaya büyük önem veriyor. Samsung’un, diğer akıllı telefon üreticileri gibi “talep üzerine” yapay zeka üzerine odaklandığına dikkat çekiliyor – bu şekilde yapay zeka iş yükleri doğrudan cihaz üzerinde yani buluta gitmeden gerçekleştirilebiliyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra, şirkete göre şimdiye kadarki en parlak Samsung telefonu olarak 2.600 nit’e kadar ulaşabilecek bir ekran ile gelecek. Samsung, yeni Galaxy S24 Ultra’nın Qualcomm’un mobil için optimize edilmiş Snapdragon 8 Gen 3 yongası tarafından desteklenen bir dizi yeni yapay zeka özelliği içereceğini açıkladı.

Akıllı telefon üreticileri, tüketicilerin yeni telefon güncellemelerinin eskisi kadar ilgi çekmediği bir dönemde, insanların dikkatini çekmek ve pazarda heyecanı artırmak için fikirler bulmak zorunda kalmış durumda.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap