Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 17.08.2024 - 11:28
Güncelleme: 17.08.2024 - 12:25
146 kez okundu
HAKSEN Başkanı Salih Erşangil, yayımladığı yazılı açıklamada, Başbakan Ünal Üstel’i eleştirerek, “işçi ve emekçileri sabotaj iddialarıyla hedef gösterdiği” ve kullandığı üslup nedeniyle sorumlu tuttu. Erşangil, yaşanan elektrik kesintilerinin baş sorumlusunun Başbakan Üstel ve geçmişteki tüm hükümetler olduğunu belirtti.
Erşangil, elektrik kesintilerinin özellikle hastalar ve hasta yakınları için büyük sıkıntılar yarattığını, işletmelere ve ekonomiye ciddi zararlar verdiğini, internet bağlantılarını etkilediğini ve elektronik cihazlara zarar vererek vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı. Kesintilerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Başbakan Üstel’in “sabotaj” söylemlerine de değinen Erşangil, Başbakanın sabotajcı ararken önce kendisine, ardından kabinesindeki bakanlara ve yöneticilere bakması gerektiğini söyledi. Ayrıca, bu krizin ardındaki esas amacın santralin AKSA’ya devredilmesi yönünde bir çaba olduğunu savundu.
Erşangil, HAKSEN olarak hükümetin bu beceriksiz, kötü niyetli ve saldırgan tutumuna karşı olduklarını belirtti. Başta EL-SEN olmak üzere tüm işçilerin yanında olduklarını ifade eden Erşangil, halkın daha planlı bir yönetimle temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin bir talep değil, zorunluluk olduğunu hükümete hatırlattı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.