Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 07.12.2024 - 14:17
Güncelleme: 07.12.2024 - 13:15
3234 kez okundu
Kolej tarafından yapılan açıklamaya göre, okulda atıklar artık çöpe gitmiyor. Öğrencileri çevre bilinci konusunda eğitmek amacıyla, organik atıklardan kompost üretimi yapılacak. Bu amaçla, Bokashi yöntemi kullanılarak elde edilen kompost, okul bahçesinin yeşillendirilmesi için değerlendirilecek.
Bokashi Yöntemi Nedir?Açıklamada, Bokashi kovasını okula kazandıran öğretmen Halil Selçuk’a teşekkür edilerek yöntemin detayları paylaşıldı:
Bokashi, Japonca’da “fermente olmuş organik madde” anlamına geliyor ve soğuk kompost üretiminde kullanılan bir yöntem olarak dikkat çekiyor. Bu yöntemde, organik mutfak atıkları Bokashi kompost kovasına yerleştiriliyor ve üzerlerine yararlı mikroorganizmalar ekleniyor. Fermantasyon sürecinde organik maddelerin hücre zarları parçalanıyor. Bu sayede, toprağa gömüldüklerinde hızlı bir şekilde kompost haline geliyorlar.
Eğitim ve Çevre Bilinci El EleOkul yönetimi, sürdürülebilir çevre bilincini artırmak ve öğrencileri doğa dostu yaklaşımlara teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı genişletmeyi hedefliyor. Bokashi yöntemi, hem çevre kirliliğini azaltmak hem de doğayı korumaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.
Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin bu örnek çalışması, eğitim kurumlarının çevre duyarlılığı konusundaki öncü rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.