Hindistan’da genel seçimlerin 3’üncü aşamasında oy verme işlemi başladı

Hindistan'daki genel seçimlerin üçüncü aşaması, parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi (Lok Sabha) üyelerinin belirlenmesi için başladı.

Yayın: 07.05.2024 - 10:24

151 kez okundu

Hindistan’da genel seçimlerin 3’üncü aşamasında oy verme işlemi başladı

Seçmenler, 11 eyaletten 93 seçim bölgesinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Hindistan Seçim Komisyonu’na göre, bu aşamada yaklaşık 172,4 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Üçüncü aşamada 93 meclis üyesinin belirleneceği seçimde, 1300’den fazla aday yarışıyor. Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah da bu adaylar arasında yer alıyor.

Seçim Komisyonu, seçimlerin ilk iki aşamasında katılımın düşük olduğunu bildirerek, katılımı artırmak için tedbirler alacaklarını duyurdu. Ayrıca, siyasi partilere seçim kampanyalarında sosyal medyanın sorumlu ve etik kullanımı konusunda talimat verildi.

Hindistan’daki genel seçimler, 19 Nisan’da başladı ve 1 Haziran’a kadar devam edecek. Yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacak.

Başbakan Narendra Modi’nin liderliğindeki Bharatiya Janata Partisi (BJP), önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) çatısı altında yarışıyor. Muhalif partiler ise Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA) adı altında bir araya geldiler.

Seçmenler, 28 eyalet ve 8 özel yönetim bölgesini kapsayan genel seçimlerde 19, 26 Nisan’da, 7, 13, 20, 25 Mayıs’ta ve son olarak 1 Haziran’da oy kullanacaklar. Seçim sonuçları 4 Haziran’da açıklanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap