Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesi sonrası basına konuştu: “Artık sorumluluk liderlerde”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Yayın: 08.05.2024 - 15:44

170 kez okundu

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesi sonrası basına konuştu: “Artık sorumluluk liderlerde”

Holguín, Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmenin olumlu ve yapıcı olduğunu vurgulayarak, Tatar’ın pozisyonunu tekrarladığını belirtti.

Görüşme sırasında Tatar’a, uluslararası toplumun Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını desteklemesi gerektiği mesajını ilettiğini ifade eden Holguín, “Artık liderlerin sorumluluğu ortada.” dedi.

Kolombiyalı diplomat, Kıbrıs ziyaretleri sırasında sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve gençlerle bir araya geldiğini belirterek, “Herkes ilerlemek istiyor ve artık liderlerin harekete geçme zamanı geldi. Umarım onlar da insanların sesini duyar.” şeklinde konuştu.

Holguín’in danışmanı Patti Londono, Tatar ile yapılan görüşmeye eşlik etti.

Holguín, Genel Sekreter tarafından görevlendirilmesinin ardından adadaki taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin arayışında bulunmak üzere üçüncü kez Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştirdi. Holguín’in 14 Mayıs’a kadar adada temaslarına devam etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap