Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 08.05.2024 - 15:44
Güncelleme: 08.05.2024 - 17:29
231 kez okundu
Holguín, Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmenin olumlu ve yapıcı olduğunu vurgulayarak, Tatar’ın pozisyonunu tekrarladığını belirtti.
Görüşme sırasında Tatar’a, uluslararası toplumun Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını desteklemesi gerektiği mesajını ilettiğini ifade eden Holguín, “Artık liderlerin sorumluluğu ortada.” dedi.
Kolombiyalı diplomat, Kıbrıs ziyaretleri sırasında sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve gençlerle bir araya geldiğini belirterek, “Herkes ilerlemek istiyor ve artık liderlerin harekete geçme zamanı geldi. Umarım onlar da insanların sesini duyar.” şeklinde konuştu.
Holguín’in danışmanı Patti Londono, Tatar ile yapılan görüşmeye eşlik etti.
Holguín, Genel Sekreter tarafından görevlendirilmesinin ardından adadaki taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin arayışında bulunmak üzere üçüncü kez Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştirdi. Holguín’in 14 Mayıs’a kadar adada temaslarına devam etmesi bekleniyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.