HP Genel Sekreteri Alas: "Ülkede ciddi bir kara para trafiği ve kayıt dışı ekonomi var"

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, ülkede ciddi bir kara para trafiği ve kayıt dışı ekonominin bulunduğunu vurguladı.

Yayın: 14.12.2024 - 15:18

1437 kez okundu

HP Genel Sekreteri Alas: "Ülkede ciddi bir kara para trafiği ve kayıt dışı ekonomi var"

HP’nin açıklamasına göre, Alas, Kanal T’de Aslı Elder’in sunduğu “Parametre” programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Alas, konuşmasında, son dönemde yaşanan tutuklamalar ve ihalelerdeki sorunların kamuoyunda sıkça gündeme geldiğini belirterek, özellikle Mağusa limanında yaşandığı iddia edilen kara para olayına dikkat çekti. Polisle yapılan başvurunun ardından, x-ray taramalarında herhangi bir sorun bulunmadığının bildirildiğini belirten Alas, “Kara para, ülke genelinde büyük bir sorun ve ciddi bir kriz yaratıyor” dedi.

Kara Para, Suç ve Asayiş Sorunlarıyla Birlikte Geliyor

Kara paranın sadece ekonomik yapıyı etkilemekle kalmayıp, ülkedeki asayiş sorunlarını da artırdığına işaret eden Alas, “Soygunlar, cinayetler, tehditler, silahlar ve kontrolsüz giriş-çıkışlar toplumda ciddi huzursuzluk yaratıyor” diye konuştu. Ayrıca, kötü yönetimin ve örgütlü suçların etkisiyle toplumda endişenin arttığını belirtti.

Alas, örgütlü bir kötülükle karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, “Bu ülkenin tarihi boyunca kötü yönetimler gördük, ancak ilk defa bu kadar kötü bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu sorunu aşabilmek için örgütlü bir iyiliğe ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Yolsuzluklarla Mücadele ve Halkın Vekilliği

Halkın Partisi olarak yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizen Alas, “Biz Meclis’ten çekilmiş olabiliriz, milletvekili olmasak da halkın vekiliyiz. Korkusuzca, usanmadan bu tür olayların üzerine gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Nüfus ve Planlama Üzerine Eleştiriler

Alas, nüfusla ilgili karışıklıklara da değindi. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’nın farklı rakamlar sunduğunu ve bu tutarsızlıkların ülke planlamasını zorlaştırdığını belirterek, “Ülkeyi doğru yönetmek istiyorsanız, nüfusun sadece sayısını değil, araba sayısını, bitki örtüsünü, sokak hayvanlarını da bilmelisiniz. Planlama ve gelişim için bu veriler çok önemli” dedi.

Patates Krizi ve Tarım Politikaları

Son dönemdeki patates krizine de değinen Alas, daha önce domates ve et gibi ürünlerde de benzer sorunların yaşandığını hatırlattı. Sorunun önceden çözülmesi gerektiğini belirten Alas, “Tarımda ciddi bir master planına ihtiyacımız var. Ancak bu planlar raflarda kaldı, kimse bunlarla ilgilenmedi” dedi. Ayrıca, patatesin TÜK tarafından ithal edilirken kâr yapılıp yapılmadığını sorguladıklarını belirterek, “TÜK yasalar gereği kâr amacı güdemez, ithal edilen patatesin maliyet fiyatından satılıp satılmadığına bakmak gerekir” ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği ve Tarımda Yeni Yaklaşımlar

İklim değişikliği ile ilgili konuşan Alas, “Artık iklim değişikliği ile mücadele etmek yerine, buna adaptasyon sağlamamız gerekiyor. Özellikle narenciyede büyük sorunlar yaşanıyor. Hangi ürünlerin hangi bölgelerde üretileceği konusunda planlar yapmamız gerek” dedi.

Sanayi ve Ekonomik Kalkınma Üzerine Öneriler

Ülkede sanayileşmeye ihtiyaç olduğunun altını çizen Alas, yerli şirketlerin öncelikli olmasını savundu. “Yerli firmaların rekabet gücü kalmazsa, sanayimiz yok olur” diyen Alas, daha önce benzer hataların yapıldığını belirterek, “Yurt dışındaki şirketlerle yerli firmaların rekabeti neredeyse imkansız hale geldi. Önce kendi potansiyelimizi değerlendirelim, ardından dış yatırımcıları davet edelim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap