İngiltere, Brüksel’in gençlerin dolaşımını kolaylaştırma önerisini reddetti

Euronews Türkçe Servisi'nde yer alan habere göre, İngiltere, Avrupa Birliği'nin 30 yaşın altındaki gençler için AB ile İngiltere arasında eğitim, çalışma ve seyahat imkanlarını artıracak önerisini reddetti.

Yayın: 22.04.2024 - 10:16

30 kez okundu

İngiltere, Brüksel’in gençlerin dolaşımını kolaylaştırma önerisini reddetti

Başbakanlık sözcüsü, Brexit’in ardından İngiltere için “AB içinde serbest dolaşımın sona erdiğini” belirtti ve kalış süresine ilişkin sıkı kurallara rağmen bu konunun yeniden görüşülmeyeceğini vurguladı.

Sözcü, “AB çapında gençlik hareketliliği programı başlatmıyoruz. AB içinde serbest dolaşım sona erdi ve böyle bir planımız yok” dedi.

Ayrıca, İngiltere’nin zaten AB üyesi olmayan Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle çeşitli programlar yürüttüğüne dikkat çeken sözcü, Londra’nın bu tür bir uygulamayı AB genelinde değil, tek tek AB üyesi ülkelerle müzakere etmeye açık olduğunu da belirtti.

Kaynaklar, İngiltere’nin bu tür programları hangi ülkelerle gerçekleştirmek istediğini “seçerek” belirlemek istediğini söylüyorlar. Özellikle, ülkenin Fransa ile bir anlaşma yapmaya istekli olduğu biliniyor.

AB’nin yürütme organı olan Komisyon, AB Konseyine sunduğu öneride, Brexit sonrasında azalan gençler arası hareketliliği artırmak için İngiltere ile AB vatandaşları arasında müzakerelerin başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap