İngiltere Kralı 3. Charles hastaneden taburcu edildi

İngiltere Kralı 3. Charles, prostat büyümesi nedeniyle uygulanan tedavinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Yayın: 30.01.2024 - 10:51

89 kez okundu

İngiltere Kralı 3. Charles hastaneden taburcu edildi

Buckingham Sarayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kral’ın planlı medikal müdahalesinin tamamlanmasının ardından öğleden sonra hastaneden ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kral’ın sağlık ekibine ve hastane ziyaretine destek verenlere teşekkür ettiği, iyileşme süreci dolayısıyla gelecekteki kamu görevlerini revize ettiği ve son günlerde kendisine iletilen tüm iyi dilekler için minnettar olduğu ifade edildi.

Kral 3. Charles’ın prostat büyümesi nedeniyle tedavi göreceği duyurulmuştu

26 Ocak’ta yapılan açıklamada, Kral Charles’ın, Clarence House sarayından ayrılarak yerel saatle 08.30’da hastaneye gitmeye karar verdiği bildirilmişti.

Açıklamada, “Majesteleri, geçen hafta boyunca kendisine iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyor ve hastalığının halk sağlığı konusunda farkındalık yarattığını öğrenmekten mutluluk duyuyor.” ifadeleri kullanılmıştı.

Kral Charles’ın eşi Kraliçe Camilla ile birlikte The London Clinic adlı özel hastaneye gitmesine dair basına yansıyan görüntüler de bulunuyordu.

Kasım ayında 75 yaşına giren Kral Charles’ın sağlık durumuyla ilgili önceki Buckingham Sarayı açıklamasında, Kral’ın iyi huylu prostat büyümesi tedavisi için düzeltici bir prosedürden geçirileceği belirtilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap