İspanya’da meydanlara dökülen yüz binler, “Filistin’deki soykırımın” durdurulmasını istedi

İspanya'da, "Filistin'in İşgaline Karşı Dayanışma Ağı"nın (RESCOP) 100'den fazla sivil toplum kuruluşunun desteklediği çağrıyla organize edilen gösterilere, 90'dan fazla il ve ilçede yüz binlerce kişi katıldı.

Yayın: 20.01.2024 - 18:03

98 kez okundu

İspanya’da meydanlara dökülen yüz binler, “Filistin’deki soykırımın” durdurulmasını istedi

Madrid sokaklarında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana düzenlenen en büyük gösteriye tanıklık edildi. 50 binden fazla kişi, uluslararası topluma “Filistin’deki soykırımın” derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Kalabalık, kent merkezinde toplanarak Filistin bayrakları taşıdı ve pankartlarla “İsrail’e boykot”, “Katil Netahyahu”, “Özgür Filistin”, “Adalet”, “İsrail vuruyor, ABD ve AB sponsorluk yapıyor” gibi sloganlar attı.

Gösteriye sol görüşlü bazı milletvekilleri de destek verdi ve Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Manifestoda, İspanya hükümetinden “İsrail ile tüm siyasi, ekonomik, kültürel, sportif ilişkileri kesmesi ve soykırımı durdurmak için acil ve şartsız ateşkes ilan edilmesi için somut önlemler alması” talep edildi.

Podemos Partisi lideri İone Belarra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin soykırım yapan İsrail’i koruma eğiliminde olduğunu ve Yemen’e müdahale konusunda endişe duyduklarını belirtti. Belarra, İspanya’nın Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanına yaptığı soykırım davası başvurusuna destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Gösteriye katılan İspanya vatandaşı Pepe Roldan, “Ahlaki açıdan çok etkilendiğimiz bir soykırıma şahit oluyoruz. Günbegün devam eden bu dehşete karşı hükümetlerin, ABD’nin, diğer devletlerin hiçbir şey yapmamaları inanılmaz bir şey.” dedi.

Aida Rodrigez ise, insanların bu soykırıma karşı sessiz kalmamaları gerektiğini belirterek, “Hastanelere, sivillere saldırmak bir barbarlıktır ve ‘İnsanım’ diyen buna sessiz kalamaz.” şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap