İsrailli Bakan, Gazze’de Tel Aviv kontrolünde askeri bir rejim kurulacağını söyledi

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'deki askeri müdahaleyi güçlendirmek amacıyla ordu tarafından bir askeri rejim kurulacağını açıkladı.

Yayın: 29.01.2024 - 21:27

65 kez okundu

İsrailli Bakan, Gazze’de Tel Aviv kontrolünde askeri bir rejim kurulacağını söyledi

Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda Smotrich, İsrail ordusunun Gazze’de kontrolü ele almak için askeri bir yönetim oluşturacağını belirtti.

Maliye Bakanı, İsrail hükümetinin tamamının, ordu birimlerinin Gazze’de konuşlanması konusunda ortak bir görüşte olduğunu ileri sürdü. Ayrıca Smotrich, Gazze’deki Filistinlilere yardımın Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla değil, İsrail’in kontrolünde dağıtılması gerektiğini savundu.

İsrailli esirlerin durumuyla ilgili olarak Smotrich, esirlerin tamamının sağ salim geri getirilmesi sözünün gerçekçi olmadığını ifade etti. Ayrıca esir yakınları tarafından yapılan protesto ve gösterilerin, acil bir esir takası anlaşması yapma olasılığını zayıflattığını öne sürdü. Smotrich, ailelere, “Bir kişinin gözlerinin içine bakıp hepsini sağ salim geri getirme sözü veren kişi doğruyu söylemiyor olabilir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap