Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 01.07.2024 - 11:01
Güncelleme: 01.07.2024 - 11:01
191 kez okundu
Hafta sonu boyunca Valais ve Ticino’da etkili olan yoğun yağışlar ve eriyen karlar, bölgede ciddi heyelan ve sel felaketlerine neden oldu.
Ticino kanton polisinin açıklamasına göre, Maggia Vadisi’nde gerçekleşen heyelanda 3 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi kayboldu. Vadiye dair yapılan açıklamada, bir köprünün su altında kaldığı ve bölgede bulunan bir kamp alanındaki kişilerin helikopterle tahliye edildiği belirtildi.
Ayrıca, bölgede düzenlenen yerel bir futbol turnuvasına katılan 300 kişinin de yakında helikopterle tahliye edilmesinin planlandığı ifade edildi.
Valais kantonunda ise şiddetli fırtınaların etkisi devam ederken, polis yetkilileri Saas-Grund bölgesinde daha önce kaybolduğu bildirilen bir kişinin cansız bedenine ulaştıklarını açıkladı.
Her iki kantonda meydana gelen aşırı doğa olayları nedeniyle birçok bina ve araçta maddi hasar oluştu.
İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, şiddetli fırtınaların İsviçre’nin birçok bölgesinde büyük hasara yol açtığını ve Ticino’da bazı kişilerin kaybolduğunu belirtti. Amherd, “Durum hala kritik. Lütfen dikkatli olun ve yetkililerin talimatlarını takip edin.” şeklinde konuştu.
İklim değişikliğinin etkisiyle artan şiddetli yağışlar ve kar erimeleri, İsviçre Alplerinin bazı bölgelerinde büyük sel ve ölümcül heyelanlara yol açıyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.