Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 09.12.2024 - 16:10
Güncelleme: 09.12.2024 - 14:49
4001 kez okundu
İtfaiye Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, özellikle temizlik ya da ısınma amacıyla ateş yakmanın yasak olduğu hatırlatıldı ve bu kurala uyulması gerektiği belirtildi. Ayrıca, sigara izmaritlerinin tamamen söndüğünden emin olunmadan ormanlık alanlar, yol kenarları, çöp kutuları veya kolayca yanabilecek malzemelere atılmaması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, şömine, odun sobası veya mangal kullanırken ani parlayan yanıcı maddeler (tiner, benzin vb.) kullanılmaması gerektiği de belirtildi. Elektrikli cihazlarla ilgili uyarıda bulunarak, fazla akım tüketen cihazların, priz çoğaltıcılarına takılmaması gerektiği ifade edildi. Aksi halde, bu tür cihazlar yangın riskini artırabilir.
Ev ve işyerlerinde kullanılan uzatma kablolarının deforme olmuş olanlarının kullanılmaması gerektiği, ayrıca fazla akım tüketen elektrikli cihazların fişe takılı bırakılmaması gerektiği hatırlatıldı. Bu tür cihazların uzun süre çalışır durumda bırakılmasının kısa devreye yol açabileceği uyarısı yapıldı.
Özel taşıma araçları, toplu taşıma araçları, akaryakıt taşıyan ve tarımsal araçların bakımının düzenli yapılması gerektiği vurgulandı. Araçlarda meydana gelebilecek yakıt sızıntıları, kısa devreler ve egzozlardan çıkan kıvılcımlar yangına neden olabilir. Bu nedenle, araçların servislerinin zamanında yapılması büyük önem taşıyor.
İtfaiye Müdürlüğü, araçlarda, işyerlerinde ve evlerde yangın söndürücü cihazların bulundurulması gerektiğini belirterek, bu cihazların nasıl kullanılacağının öğrenilmesi gerektiğini ifade etti. Yangının büyümesini engellemek için bu önlemlerin alınmasının kritik olduğu vurgulandı.
Kış aylarında yangın riski taşıyan eşyalara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Halı, perde, yatak ve koltuk gibi kolayca alev alabilecek eşyaların, şömine, soba veya elektrikli ısıtıcılar gibi ısı kaynaklarından en az 3 metre uzak tutulması gerektiği ifade edildi. Şömine ve odun sobalarının kullanıldıktan sonra tamamen söndüğünden emin olunması ve bu cihazların düzenli olarak temizlenmesi gerektiği de uyarılar arasında yer aldı.
Son olarak, duman veya ateş belirtisi gören vatandaşların 199 İtfaiye İhbar hattı, 177 Orman Yangını İhbar hattı veya 155 Polis İmdat hattına hızlı bir şekilde ulaşmaları gerektiği bildirildi. Yangın riskiyle karşılaşıldığında zaman kaybetmeden yetkililere bildirimde bulunulmasının, olası tehlikelerin önlenmesine yardımcı olacağı vurgulandı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.