İzcan, “yolsuzluk” iddialarıyla ilgili soruşturmalardaki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı, hükümeti eleştirdi

İzzet İzcan, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı olarak, Kuzey Kıbrıs'ta yolsuzluk iddialarıyla ilgili yapılan soruşturmaların sonuçlarına dair endişelerini dile getirdi.

Yayın: 08.07.2024 - 14:28

146 kez okundu

İzcan, “yolsuzluk” iddialarıyla ilgili soruşturmalardaki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı, hükümeti eleştirdi

İzcan, özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yaşanan olaylara vurgu yaparak, bakanlığın kriminal olaylarla ilişkilendirildiğini belirtti. Geçmişte görev yapmış olan müsteşar ve özel kalem müdürlerinin tutuklanmasının, bakanlıkların suç ağına dönüşmesinin bir işareti olduğunu ileri sürdü.

İzcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu istifaya çağırarak, Başbakan Ünal Üstel ve koalisyon ortaklarını da yolsuzluklara göz yummakla suçladı. Özellikle UBP Girne Kadın Kolları başkanının, diploma sahtekarlığına karıştığı iddialarıyla ilgili olarak yurt dışında saklanmasının ardından gizlice ülkeye sokulduğunu ve bu süreçte polis ve yargının kişiye özel menfaat sağladığını öne sürdü.

İzcan’a göre, bu olaylar Kuzey Kıbrıs’taki yönetimin ciddi bir kriz içinde olduğunu ve mevcut rejimin iflas ettiğini gösteriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap