İzmir’de devam eden yangında 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangın, Yamanlar mevkisinde ciddi zararlara yol açtı. 87 ev ve 45 iş yerinin tedbir amacıyla boşaltıldığı, 16 evin ise tamamen yandığı bildirildi. Ancak, dumandan etkilenenler dışında ciddi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı bilgisi verildi.

Yayın: 16.08.2024 - 23:21

229 kez okundu

İzmir’de devam eden yangında 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı

AFAD’ın verilerine göre, Karşıyaka ve Bayraklı bölgesinde devam eden yangına, hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Özellikle alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri güvenlik amacıyla tahliye edildi. Doğançay Mahallesi’nde alevlerin sıçradığı 3 evde maddi hasar meydana gelirken, bölgeye ek itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangın, Örnekköy Sanayi Sitesi’ne kadar ulaştı ve burada bulunan geri dönüşüm fabrikası, mermer atölyeleri, kablo, ahşap işletmeleri ile mobilya atölyelerine sıçradı. Yangın halen Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerindeki ormanlık alanlar, yerleşim yerleri ve sanayi bölgelerinde devam ediyor.

Şehrin birçok noktasından yoğun duman yükselirken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçların yangından etkilendiği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde aynı gün 47 farklı noktada yangın çıktığını, bunların 30’unun kontrol altına alındığını, 17 yangına ise müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap