Japonya Başbakanı Kişida, Noto depremleri sonrası Kuzey Kore’den “iyi niyet mesajı” aldığını bildirdi

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Noto Yarımadası ve çevresinde meydana gelen depremlerle ilgili olarak Kuzey Kore'den gelen "iyi niyet mesajı" hakkında bilgi verdi.

Yayın: 03.02.2024 - 10:03

88 kez okundu

Japonya Başbakanı Kişida, Noto depremleri sonrası Kuzey Kore’den “iyi niyet mesajı” aldığını bildirdi

Başbakan Kişida, parlamento konuşmasında, depremlerin ardından Kuzey Kore lideri Kim’den “iyi niyet mesajı” aldığını ve karşılığında teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

Japon lider, alıkonulan Japonlar konusundaki sorunun çözümüne yönelik kararlılıkla devam ettiklerini ve Kim ile yapılacak bir zirve için müzakerelere devam edeceklerini vurguladı.

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, ocak ayında, son yıllarda Kuzey Kore’den herhangi bir mesaj alınmadığını belirtmişti, bu nedenle bu mesajın önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) verilerine göre, 1-5 Ocak tarihleri arasında İşikawa’nın Noto Yarımadası ve çevresinde 5 ila 7 büyüklüklerinde birçok deprem meydana geldi.

Resmi Kyodo ajansı, 17 Japon vatandaşının Kuzey Kore tarafından alıkonulduğunu, şu ana kadar 5 kişinin geri gönderildiğini bildirdi.

Kuzey Kore ise 4 kişinin ülkeye hiç giriş yapmadığını, 8 kişinin ise hayatını kaybettiğini savunuyor. Diplomatik ilişkilerin olmaması nedeniyle, bir Japon Başbakanının Kuzey Kore liderinden mesaj alması olağan dışı bir durum olarak kabul ediliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap