Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 21.11.2024 - 16:37
Güncelleme: 21.11.2024 - 20:47
3681 kez okundu
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) temsilcileri, hükümete karşı taleplerini dile getirerek toplantı taleplerinde bulundular.
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş’in Açıklamaları
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümetin hayat pahalılığı hesaplama yöntemini değiştirme adımlarını eleştirerek, ücretlilerin alım gücündeki sabitliği vurguladı. Pahalılığın hayatın her alanını etkilediğini söyleyen Maviş, halkın geçim sıkıntısının giderek derinleştiğine dikkat çekti. Ayrıca, bütçe görüşmelerine de değinen Maviş, 17 milyar TL’lik bir bütçe açığı olduğunu belirtti.
Sendikalardan Ortak Tepki ve Talepler
Basın açıklamasını okuyan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hükümeti halkın refah seviyesini yükseltecek önlemler almak yerine, “emekçi düşmanı” politikaları hayata geçirmeye çalışmakla suçladı. Yüksek enflasyon oranları nedeniyle halkın yoksullaştığını belirten sendikalar, hükümetin bu durumu daha da kötüleştirecek adımlar atma hazırlığında olduğunu ifade ettiler.
Ortak açıklamada, hayat pahalılığı ödeneğinde yapılan maaş artışlarının vergi kesintileri ile daha da anlamsız hale geldiği belirtilerek, hükümetin “emekçi düşmanı” tutumu kınandı. Sendikalar, kamu çalışanlarıyla ilgili yasal değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Protokol Görüşmelerinin İhmal Edilmesi
Açıklamada ayrıca, her yıl Maliye Bakanlığı ile kamuda örgütlü sendikalar arasında yapılması gereken protokol görüşmelerinin iki ay önce yazılı olarak iletilen taleplere rağmen hala yapılmadığına dikkat çekildi. Bu duruma tepki gösteren sendikalar, taleplerinin dikkate alınmaması durumunda kitlesel eylemler ve grevler başlatacaklarını belirttiler.
Sendikaların Talepleri
Basın açıklamasında, sendikaların hükümete ilettiği talepler şu şekilde sıralandı:
Sendikalar, taleplerinin karşılanmaması durumunda grev ve diğer eylem haklarını kullanacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını açıkladılar.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.