Kenya’daki sellerde ölü sayısı 210’a yükseldi

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ulusa sesleniş konuşmasında, Kenya'da yaklaşık 2 haftadır devam eden şiddetli yağışlarla beraber meydana gelen sellerin yarattığı yıkım hakkında güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Ruto, şiddetli yağışların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 210'a ulaştığını belirtti.

Yayın: 03.05.2024 - 16:41

62 kez okundu

Kenya’daki sellerde ölü sayısı 210’a yükseldi

Ayrıca, Ruto, önemli bir uyarıda bulunarak şiddetli yağışların devam edeceğini ve meteoroloji raporlarının kaygı verici olduğunu vurguladı. Kenya’nın her an bir kasırga tehdidiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti.

Hava koşullarındaki olumsuzluklar sebebiyle, Ruto, tüm ülkede okulların açılış tarihini ertelediklerini duyurdu. Ülke genelinde 165 binden fazla kişinin, devam eden şiddetli yağışlar ve sellerin etkisiyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını da belirtti.

Kenya’nın yanı sıra, Doğu Afrika ülkelerinden Ruanda, Tanzanya, Burundi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi diğer ülkeler de şiddetli yağışların yol açtığı sellerden olumsuz etkileniyor. Bu durum, bölgedeki geniş çaplı bir doğal afetin boyutlarını gösteriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap