Kıbrıs gazileri KKTC’nin kuruluşuna giden yolda Barış Harekatı’nın önemini anlattı

Kıbrıs gazileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu liderliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40 yıl önceki Barış Harekatı'nın anlamına vurgu yaparak, bu harekatın ada üzerinde huzur ve özgürlük getirdiğini ifade etti.

Yayın: 15.11.2023 - 18:58

296 kez okundu

Kıbrıs gazileri KKTC’nin kuruluşuna giden yolda Barış Harekatı’nın önemini anlattı

Mahmutoğlu, 1974’te paraşütçü olarak görev alarak Gönyeli Ovası’na atladığını ve amacın, KKTC’deki Türkleri Rumların zulmünden kurtarmak olduğunu belirtti. Barış Harekatı’nın ardından KKTC’nin kurulduğunu ve bu başarının Türkiye’nin askerleri sayesinde gerçekleştiğini vurgulayarak, 40 yıldır adada süregelen huzurdan gurur duyduklarını ifade etti.

Mahmutoğlu, KKTC’nin kuruluşunun ardından geçen 40 yılda her iki tarafın da mutlu bir şekilde yaşadığını belirterek, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin tanınmasını istedi. Ayrıca, KKTC’nin hala barıştan yana olduğunu ancak dünya devletlerinin tanımamakta ısrar ettiğini dile getirerek, bu durumu hayretle karşıladığını ve 498 şehidin anısına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Diğer gaziler de Barış Harekatı’nın zamanlamasının önemine dikkat çekerek, Türk milletinin varlığıyla Kıbrıs’ın sırtının yere gelmeyeceğini vurguladılar.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap