Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bütçenin karşı karşıya olunan acil tehditlerin üstesinden gelmesinin yeterli olmadığını, aynı zamanda toplum için elzem olan öncelikler konusunda ilerleme kaydetme çabalarını da desteklemesi gerektiğini belirtti.
Oğuz, “Yeni bütçede sağlık, eğitim altyapısının geliştirilmesi, yatırım, hem istihdamın sürekliliği hem de işleri pandemiden zarar görenleri destekleyecek şekilde oluşturulmuştur” dedi.
Oğuz, Meclis Genel Kurul’da yaptığı 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ile ilgili sunuş konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2021 Mali Yılı Bütçesinin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek katkı koyanlara teşekkür etti.
Büyük bir belirsizlik ve artan riskin olduğu dönemden geçildiğine dikkat çeken Oğuz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulduğundan beri çok sayıda zorlukla karşılaştık, ancak hiçbir zaman sınır tanımayan Covid-19 virüsü gibisi olmadı” dedi.
Halk sağlığı ile ekonominin sağlığının birbirine bağlı olduğunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmadıklarını kaydeden Oğuz, “Ekonomimizin dikkatli yönetimi, Türkiye Cumhuriyetinin desteği ve her şeyden önemlisi Kıbrıs Türk halkının çalışması, özveri ve dayanışması sayesinde Hükümetimiz bu zorlukların üstesinden gelmiş ve gelmeye devam edecektir.” İfadelerini kullandı.
“Pandemi konusunun parti siyasetinin üstünde, insani bir mesele olduğunu, asla aklımızdan çıkarmadık” diyen Oğuz, sosyal yaşam, ekonomi ve diğer konulardaki politikaların Bulaşıcı Hastalıklar Yasası ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre şekillenmekte olduğunu kaydetti.
OĞUZ: “BÜTÇE TOPLUM İÇİN İLERLEME ÇABALARINI DESTEKLEMELİ”
Maliye Bakanı Dursun Oğuz, yeni bütçenin sağlık, eğitim altyapısının geliştirilmesi, yatırım ve istihdamın sürekliliği için oluşturulduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
AB'DEN ÇAVUŞOĞLU-BORRELL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN...
2
PİLLİ: “GİRNE BÖLGESİNDEKİ TEST SAYILARI ARTIRILDI”
3
İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON, KOVİD-19'UN...
4
YUNANİSTAN'DA KOVİD-19 NEDENİYLE KAPALI OLAN...
5
6 KİŞİ KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLAL ETTİ
6
GAZİMAĞUSA VE AKÇAY’DA İKİ ANİ ÖLÜM VAKASI…
7
TİCARET ODASI 2021 BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRDİ:...
8
Dünya genelinde salgında vaka sayısı 98 milyonu...
9
OKULLARDA DERS ZİLİ YENİDEN ÇALIYOR
10
DÜNYA GENELİNDE KOVİD-19 TESPİT EDİLEN KİŞİ...
SIRADAKİ HABER