Sosyal yardım maaşı alanlara iyi haber!

Sosyal yardım, engelli ve cemile maaşı alanlara katkıları Bayramdan önce ödenecek

Sosyal yardım maaşı alanlara iyi haber!
banner22

Başbakan Ünal Üstel’in geçen hafta açıkladığı mini ekonomik paket içinde yer alan, sosyal yardım, cemile yardımı ve engelli maaşı alanlara bayram katkıları Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek.

Sosyal yardım ve cemile maaşı alanlara 2 bin TL, engelli maaşı alanlara bin TL bayramlık katkıları Kurban Bayramı’ndan önce hesaplarına yatırılacak.

Başbakan Üstel, yardımların büyük bir rahatlama getirmese de bayram öncesi insanlarının kısmen de olsa yüzünü güldüreceğini belirtti.

Hayat pahalılığı yılda 2 kez uygulanacak

Başbakan Üstel’in açıkladığı mini ekonomik pakette ayrıca, sosyal yardım ve cemile maaşı alanlara yılda bir kez Ocak ayında yapılan hayat pahalılığı uygulaması, Temmuz ayından itibaren altı ayda bir yani, yılda iki kez uygulanması da kararlaştırılmıştı. Böylece,Temmuz ayı sonunda 6 aylık Hayat Pahalılığı ödeneğini de alacaklar.

Elektrik tarifesi değişirse, yıl sonuna kadar devlet karşılayacak

Yine mini ekonomik pakete göre, elektrik tarifelerinde yıl sonuna kadar fiyat artışı yapılması halinde, engelli maaşı ve sosyal yardım maaşı alan vatandaşlara bu artış uygulanmayacak ve 2022 yılı sonuna kadar devlet tarafından karşılanacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner17

banner19

banner21

banner16

banner18

banner20