Türk-Sen ve üye sendikaları El-Sen, Tel-Sen, HTKS, KES, Gıda-Sen, Liman-Sen, As-Sen ve TES adına Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Türkiye’de sözde bir gazetenin yazarlığını yapan ve hem Kıbrıslı Türklerin dini inanç, örf, adet ve geleneklerini sorgulama, aşağılama yetkisini kendince gören Orhan Baylan’ı Türk-Sen ve bağlı sendikalar olarak şiddetle kınıyoruz” denildi.
Bıçaklı, Orhan Baylan’ın söylemlerinin, Kıbrıs Türk halkına, liderlerine, birlikte yıllardır verilen varoluş mücadelelerine büyük bir hakaret olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:
“Bu söylemler ancak ve ancak Kıbrıs Türkleri ve Türkiye Halkı arasına çomak sokmak,Nifak tohumları ekmekten öteye geçmez ve çok tehlikeli söylemlerdir.
Bu bağlamda Türk-Sen Federasyonu ve Bağlı Sendikaları olarak Başta Sn.Cumhurbaşkanı olmak üzere,Başbakan ve Ersan Saner Hükümetini göreve davet eder,Kişisel açıklamalar üzerinden değil Ankara KKTC Elçiliği üzerinden resmi olarak bir hukuk süreci başlatmalarını ve bu gibi söylemlere asla fırsat verilmemesine davet ederiz.”