Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 06.06.2024 - 13:51
Güncelleme: 06.06.2024 - 16:57
93 kez okundu
Bengihan, yazılı bir açıklama yaparak, “Bu koşullar altında ortaya çıkabilecek bir faciadan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin sorumlu olduğunu vurgulamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
KTÇS’ın, Sivil Havacılık Dairesi’ndeki teknik eksikliklerin giderilmesi için uyarılarda bulunduğunu ancak gerekli adımların atılmadığını belirten Bengihan, itfaiye çalışanlarının 20 Temmuz 2023’te yeni Ercan Havalimanı’na taşındığını ancak on ay geçmesine rağmen, teknik ekipman eksikliğinin devam ettiğini ifade etti.
Bengihan, Ercan Sivil Havacılık İtfaiyesi’nde alarm ve anons sistemlerindeki arızaların on aydır giderilmediğini, itfaiye arama kurtarma aracının bulunmamasını, acil durumlarda garaj kapılarının merkezden açılabilmesi için gerekli sistemin işlevsiz olmasını ve binanın acil çıkış kapılarının kilitli kalmasını “endişe verici” olarak nitelendirdi.
“Araçlar belirlenen kategorilere uygun değil”
Bengihan, itfaiye araçlarının Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın belirlediği kategorilere uygun olmadığını belirterek, “Hizmette olan itfaiye araçlarının Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) belirlediği kategorilere göre etkin bir şekilde görev ifa edebilmesi için Kategori 9’a uygun olması gerekirken, mevcut araçlar Kategori 7’ye bile uygun değil. Yapılan tatbikatlarda itfaiye araçlarının birinin köpük atmadığı ve diğerinin de monitörünün tutukluk yaptığı nedeniyle işlevini yerine getiremediği tespit edilmiştir. İtfaiye araçlarının ICAO kurallarına göre maksimum araç ömrü 10 yıl iken, hizmetteki araçlar 18-23 yıllıktır, dahası, yetkili firmanın yaptırması gereken servisler zamanında yapılmamaktadır. Toz araçlarının ikisi de arızalıdır ve adeta ‘göstermelik’ olarak havaalanında bulundurulmaktadır. İtfaiye binasındaki elektriğin sürekli kesilmesinden dolayı elektronik malzemeler hasar görmektedir. Polis raporuna göre Smart binasının tüm ikaz alarm sistemleri, yangın söndürme sistemi ve jeneratörlerin bakımları yapılmadığından devre dışı kalmıştır.” şeklinde konuştu.
Bu sorunların hem çalışanların hem de hizmet alanlarının güvenliğini tehlikeye attığını belirten Bengihan, “Emekçinin haklarını savunma konusunda hükümet yetkililerinin ‘elzem hizmet’ ilan ederek grev yasağı getirdikleri Sivil Havacılık Dairesi’ni, iş güvenliği ve hizmet alanlarının güvenliği söz konusu olduğunda dikkate almamaları oldukça çelişkilidir.” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.