Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 13.06.2024 - 14:26
Güncelleme: 13.06.2024 - 14:26
69 kez okundu
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülecek projenin, Lefkoşalıların sağlık ve güvenliğini sağlamak için hayati bir öneme sahip olduğu vurgulandı.
Yenileme çalışmaları, şehir içi, ara bölge ve Lefkoşa Atık Su Arıtma Tesisi’ne kadar uzanan doğu bölümü olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilecek. Başlangıç olarak, şehir içi bölümde yer alan ve 846 metre uzunluğundaki eski ana kanalizasyon taşıyıcı hattı üzerinde çalışmalar yapılacak. Çalışmaların 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında tamamlanması planlanıyor ve bu aşama için yaklaşık 1 milyon euro harcanacak.
Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Desteği Genel Müdür Vekili Judit Rozsa, projenin Lefkoşa halkının ürettiği atık suyun güvenli bir şekilde Lefkoşa Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilmesi açısından kritik önem taşıdığını belirtti. Rozsa ayrıca, kanalizasyon şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasındaki işbirliğinin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı.
UNDP Kıbrıs Direktörü Jakhongir Khaydarov ise eski ana taşıyıcı hattının yenilenmesinin Lefkoşa’nın tamamı için son derece önemli bir altyapı projesi olduğunu belirtti. Khaydarov, bu projenin Lefkoşa halkının refahını artırmaya yönelik bir taahhüt olduğunu ve sürdürülebilir su yönetimi hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Açıklamada ayrıca, 1986 yılında inşa edilen kanalizasyon şebekesinin asbest borularla yapıldığı ancak bu boruların zamanla çürüdüğü ve 2000 yılında 2 kilometrelik bir bölümünün değiştirildiği bilgisi verildi. Mevcut asbest boruların kalan kısımlarının da artık kritik durumda olduğu ve 4 bin 200 metre uzunluğundaki boruların değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.