Macaristan Başbakanı Orban, İsveç’in NATO’ya üyeliğini desteklediklerini söyledi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Macar hükümetinin İsveç'in NATO'ya katılımını desteklediğini belirtti.

Yayın: 24.01.2024 - 17:48

57 kez okundu

Macaristan Başbakanı Orban, İsveç’in NATO’ya üyeliğini desteklediklerini söyledi

Orban, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Stoltenberg’e yaptığı telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullandı: “(Telefon görüşmesinde Stoltenberg’e) Macar hükümetinin, İsveç’in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha teyit ettim. Ayrıca, Macaristan Ulusal Meclisi’ni İsveç’in katılımını lehinde oy kullanmaya ve mümkün olan ilk fırsatta onaylamaya devam edeceğimizi de vurguladım.”

Orban, geçtiğimiz günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımında, İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson’a İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda müzakerelere başlamak üzere davet mektubu gönderdiğini açıklamıştı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise bu teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu noktada müzakere etmek için bir neden görmüyorum. Elbette umduğumuz şey Macaristan’ın, üyeliği mümkün olan en kısa sürede onaylamasıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap