Mağusa, Girne ve Lokmacı sınır kapısında Narkotik darbesi!

Murat Muratoğlu

17/10/2023 Salı

Lefkoşa’da Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan O.D. (E-32) adlı şahsın üzerinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir aramada, yaklaşık 10 gram ve yaklaşık 28 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulundu.

Olay, dün saat 20.00 civarında meydana geldi. Bahse konu uyuşturucu maddeler, el konularak şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ayrıca, dün saat 18.00 sıralarında Gazimağusa’da, M.K.N. (E-29) ve A.Ö.’nün (K-24) ikametlerinde de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bir aramada, yaklaşık 115 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 kağıt para bulundu.

Bahse konu uyuşturucu maddeler ve paralar da el konularak ilgili şahıslar gözaltına alındı. Girne’de ise dün saat 22.30 sıralarında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sırasında C.K.A.’nın (E-34) üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda, satışa hazır paketler haline getirilmiş toplam 21 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 270 Sterlin ile 3100 TL nakit para bulundu.

Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelere ve paralara el konularak şahıs tutuklandı. Mağusa’da, bir emlakçı tarafından sahte evrak düzenlenerek satışa çıkarılan bir evi satan A.G.M.A. (E-22) adlı şahıs da yakalandı. Sahte satış vekaletnamesi düzenleyerek dairenin sahibinden habersiz bir şekilde satan A.G.M.A., 58.000 Sterlin’i sahtekarlıkla temin ettiği tespit edildi. Olay, 22 Eylül tarihinde gerçekleşti.

Güzelyurt’ta ise polis, bir lokalde kumar oynandığını tespit etti. C.T. (E-51), A.S. (E-70), H.T. (E-60) ve H.T. (E-52) adlı şahısların para karşılığında “atanasi” adı verilen bir kağıt oyununu oynadıkları belirlendi. Olay, dün saat 18.30 sıralarında meydana geldi ve bahse konu şahıslar ile kumar oynanmasına izin veren işletmeci R.B. (E-75) aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

İskele’de ise izin şartlarına uymayarak 102 tüp gaz depolayan bir market sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı. H.S.’ye (E-52) ait markette, izin şartlarına uyulmadığı ve 40 tüp gaz yerine 102 tüp gaz depolandığı tespit edildi. Bahse konu şahıs aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

Son olarak, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ikamet izni olmadığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alınarak yasal işlem başlatıldı. Polis, tüm bu olaylar hakkındaki soruşturmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap

Yazarlarımız