Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Lobi Türk heyetini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Lobi Türk Genel Yayın Danışmanı Prof. Dr. Haşim Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme, Meclis Şeref Salonu'nda gerçekleşti.

Yayın: 14.12.2024 - 14:06

4122 kez okundu

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Lobi Türk heyetini kabul etti

Meclis’ten yapılan açıklamada, Prof. Dr. Haşim Şahin’in Lobi Türk’ün medya faaliyetlerinden yola çıkarak daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ifade ettiği belirtildi. Şahin, Lobi Türk dergisinin 3. sayısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ayırdıklarını vurguladı.

“Dijital Çağ ve Tanıtım Büyük Fırsatlar Sunuyor”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Lobi Türk’ün Türk dünyasının tanıtımına katkı sağlayan önemli bir platform haline geldiğini ifade etti. Dijitalleşmenin sunduğu imkanlara değinen Öztürkler, şunları söyledi:

“Dijital çağ ve yaygınlık çok önemli. Türk dünyasındaki iş birlikleri ve Türk dünyasının tanıtılması hususunda yaptığınız çalışmalar hem KKTC için hem de küresel çapta görünürlük sağlama adına büyük bir değer taşıyor. 2025 vizyonunuzun bu anlamda önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.”

KKTC’nin Türk Dünyasındaki Rolü ve 2025 Vizyonu

2022 yılında Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC’nin, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle tam üyelik hedefini güçlendirmek için dijitalleşme ve tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Öztürkler, 2025 yılının dijitalleşme açısından KKTC için bir dönüm noktası olması gerektiğini söyledi.

Başkan Öztürkler, dijital alanlarda yapılan yatırımların yanı sıra tanıtım, lobi faaliyetleri ve vatandaşlara sunulacak hizmetlerin geliştirilmesinin de kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Hediye Takdimi ile Tamamlandı

Görüşmenin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapılırken, Öztürkler, Lobi Türk ekibine çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap