Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 14.10.2024 - 11:12
Güncelleme: 14.10.2024 - 02:01
1346 kez okundu
ABD’nin doğu kıyısını saran Milton Kasırgası, geniş bir bölgeyi olumsuz etkileyerek, uzun zamandır beklenen Europa Clipper misyonunun planlarını altüst etti. Yeni fırlatma tarihi birkaç gün sonrasına belirlendi. Bu misyon, Jüpiter’in buzlarla kaplı Europa uydusuna yapılacak önemli keşiflerden biri olarak öne çıkıyor. İşte konuyla ilgili detaylar…
Milton Kasırgası Nedeniyla Fırlatma Tarihi Değişti
Europa Clipper, 14 Ekim tarihinde fırlatma için hazır hale gelecek. Bu görevdeki ana hedef, Europa’nın derin okyanuslarının yaşam destekleyip desteklemediğini belirlemek. Bilim insanları, bu buzlu uydunun yüzeyinin altında, Dünya okyanuslarından daha fazla su barındırdığına inanıyor. Bu suyun, yaşam için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığı ise araştırma konusu.
NASA’nın geliştirdiği en büyük uzay aracı olan Europa Clipper, yaklaşık 1.8 milyar mil (2.8 milyar kilometre) mesafe kat ederek, Nisan 2030’da Jüpiter’in yörüngesine ulaşmayı hedefliyor. Yolculuk sırasında Europa’nın etrafında 49 yakın geçiş yaparak, uydunun buzlu yüzeyinden, yer altındaki okyanuslardan ve organik yaşam izlerinden çok sayıda veri toplayacak.
Gelişmiş Bilimsel Donanım ile Dolu
Europa Clipper, karmaşık bilimsel cihazlarla donatılmış durumda. Örneğin, MISE (Mikro Biyokimyasal Spektrometre) adlı gelişmiş spektrometre, Europa’nın yüzeyindeki tuzları, buz yapısını ve organik bileşenleri inceleyerek, bu gizemli dünyanın kimyasını ortaya çıkaracak.
Ayrıca, E-THEMIS adlı termal görüntüleme sistemi, yüzeydeki sıcak noktaları tespit etmeyi amaçlıyor. Bu sıcak noktalar, Europa’nın derin okyanusundan yüzeye çıkan madde püskürmeleri hakkında değerli bilgiler sunabilir. Hatta, Dünya’nın okyanus tabanında bulunan hidrotermal kaynaklara benzer yaşam izlerinin Europa’da da tespit edilmesi mümkün olabilir.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.