Mozambik’te düzenlenen operasyonda en az 70 Ensar’us Sunna üyesi öldürüldü

Mozambik'te Cabo Delgado bölgesinde gerçekleşen bir operasyonda, Ensar'us Sunna adlı terör örgütüne karşı önemli bir hamle gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda, örgüt üyelerinden en az 70'i etkisiz hale getirildi.

Yayın: 11.06.2024 - 08:43

45 kez okundu

Mozambik’te düzenlenen operasyonda en az 70 Ensar’us Sunna üyesi öldürüldü

Mozambik Televizyonu’na (TVM) göre, Cabo Delgado’da silahlı gruplara yönelik gerçekleştirilen operasyon, ciddi bir başarıyla sonuçlandı. Operasyonun ardından televizyonda, örgüt üyelerinin ölü bedenlerinin görüntüleri yayınlandı.

Bu operasyona, Mozambik’in terörle mücadelesine destek veren Ruanda’dan gelen askerler de katıldı.

Bu son operasyon, 2017 yılından beri Cabo Delgado bölgesinde artan terör saldırılarının bir parçası olarak gerçekleşti. Bu saldırılarda, Ensar’us Sunna’nın sivillere yönelik saldırıları sonucunda yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybetti ve yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Bölgedeki stratejik noktaların örgüt tarafından ele geçirilmesi üzerine, uluslararası toplumun da müdahalesi arttı. Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) misyonu, Mozambik’e yardım için Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lesotho, Malavi, Güney Afrika, Tanzanya ve Zambiya gibi ülkelerden yüzlerce asker gönderdi. Ayrıca, Ruanda da özel kuvvetleriyle terörle mücadeleye destek sağlıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap