Papa Francis’ten sevgi ve cinsel haz üzerine Katolikler’e çağrı

Vatikan’ın ruhani lideri Papa Francis, yaptığı haftalık genel ilmihal konuşmasında cinsellik, sevgi ve ahlaki değerlere vurgu yaptı. Papa, cinsel hazın Tanrı’nın bir armağanı olduğunu ifade ederken, bu deneyimin ahlaksızlık tarafından kirletilmediği durumlarda aşkın en saf duygularından biri olduğunu belirtti.

Yayın: 18.01.2024 - 00:51

110 kez okundu

Papa Francis’ten sevgi ve cinsel haz üzerine Katolikler’e çağrı

Papa Francis, “Cinsel haz, Tanrı’nın bir armağanıdır. Ancak Katolikler pornografiden kaçınmalı.” diyerek cinselliğin doğal bir yaratılış olduğunu ancak kötüye kullanılmasından kaçınılması gerektiğini söyledi.

Papa, “Harikaların çoğaldığı bahçe kötülükten uzak değildir. Şehvet, şeytan tarafından kirletilebilir ve bu ahlaksızlık en az iki nedenden ötürü özellikle iğrençtir.” uyarısında bulunarak, şehvetin insanlar arasındaki ilişkileri yok edebileceğini ve bireylerin özgürlüklerini ellerinden alabileceğini belirtti.

Papa Francis, 17 Ocak 2024 tarihinde Vatikan’daki Paul VI Audience Salonu’nda düzenlenen genel toplantıda ziyaretçilere seslenirken. (CNS/Lola Gomez)

Şehvetten “güçlü ahlaksızlık” olarak bahseden Papa, “Sevgiyi iffetli, sabırlı ve cömert bir şekilde başka bir kişiyi varlığının tüm gizemli zenginliği içinde kabul etmekten çıkarıp, sahip olma ve hemen tatmin olmaya yönelik egoist bir arzuya dönüştürerek sevginin saflığını zehirlediği” ifadelerinde bulundu. 

Ayrıca, Papa’nın ifadelerinin, Vatikan İnanç Doktrini Birimi Direktörü Victor Manuel Fernandez’in geçmişte yazdığı cinsel içerikli kitabının eleştirilere maruz kalmasıyla muhafazakar Hristiyanlara bir cevap olduğu yorumları yapıldı. Fernandez’in kitabının, orgazmı grafik terimlerle açıklamasının ve kadınları “doyumsuz” olarak nitelendirmesi muhafazakarlar arasında tepkiye neden olmuştu. Fernandez verdiği bir demeçte ise, “Şimdi olsa bunu kesinlikle yazmazdım.” diyerek pişmanlık duyduğunu dile getirmişti.

Bu açıklamaların ardından Papa Francis’in, cinsel konulardaki açıklamaları ve ruhani liderin bu konudaki duyarlılığı merak konusu oldu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap