Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 24.07.2024 - 10:02
Güncelleme: 24.07.2024 - 03:43
225 kez okundu
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü yapılacak görkemli bir açılış seremonisi ile başlayacak ve 11 Ağustos’ta sona erecek. Kentin çeşitli tarihi ve simge noktalarında gerçekleştirilecek müsabakalar için yarışma alanları hazırlandı.
Olimpiyatlar kapsamında büyük ilgi gören Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Versay Sarayı gibi noktalar, müsabakalar nedeniyle ziyarete kapatıldı. Paris’e turist olarak gelenler, bu dönemde şehrin önemli yapılarının keyfini çıkaramayacaklar.
Oyunlar süresince Paris’te güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutulacak. Fransa’nın Spor Büyükelçisi Samuel Ducroquet, Olimpiyat Oyunları boyunca 24 bin özel kuvvet, günde 35 bin polis ve 18 bin askerin görev yapacağını açıkladı. Ayrıca, havadan güvenlik kontrolleri de yapılacak. Ducroquet, Cumhurbaşkanı Macron’un da vurguladığı gibi, “Oyunlar boyunca Paris dünyanın en güvenli yeri olacak,” dedi. Açılış töreninde polis sayısının 45 bini bulacağı belirtildi.
Paris’te görevli temizlik ekipleri de yoğun bir şekilde çalışıyor. Oyunların oynanacağı tesislere giden yollar ve tarihi yapıların etrafı sürekli temizleniyor.
Sen Nehri boyunca açılış seremonisinin yanı sıra maraton yüzme, triatlon ve paratriatlon müsabakaları için hazırlıklar tamamlanıyor. Tolbiac Köprüsü’nden Eyfel Kulesi’nin bulunduğu noktaya kadar 6,2 kilometrelik alanda tribünler kuruldu.
Sen Nehri, 1923 yılında yüzmeye yasaklanmıştı ve 2021 yılından itibaren temizleme çalışmaları başlatılmıştı. Kirlilik nedeniyle tartışmaların odağında olan nehir, Olimpiyatlar için yüzmeye elverişli hale getirildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, nehrin temiz ve müsabakalara hazır olduğunu göstermek için nehirde yüzdü.
Sen Nehri, 26 Temmuz’da açılış seremonisine ev sahipliği yapacak. Maraton yüzme 8-9 Ağustos’ta, triatlon 30-31 Temmuz ve 5 Ağustos’ta, paratriatlon ise 1-2 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.