Ronnie O’Sullivan, Masters Snooker şampiyonu!

Masters Snooker finalinde mücadele eden Ronnie O’Sullivan, rakibi Ali Carter’ı 10-7’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 2017 yılından sonra bir kez daha zirveye çıkan O’Sullivan, 2024 Masters finalinde elde ettiği zaferle ikonik kristal kupayı 8. kez kaldırdı.

Yayın: 22.01.2024 - 00:33

82 kez okundu

Ronnie O’Sullivan, Masters Snooker şampiyonu!

Ali Carter ile Ronnie O’Sullivan arasındaki final mücadelesi nefesleri keserken, Carter’ın 2-1 öne geçtiği anlarda yaptığı dikkat çekici 125’lik seri izleyenleri etkiledi. Öğleden sonraki seansın ardından skor 5-3’e geldi. Akşam saatlerinde O’Sullivan’ın çabalarıyla denge sağlanarak devre arasına 6-6’lık eşitlikle girildi.

7 kez dünya şampiyonu unvanına sahip olan O’Sullivan, finaldeki mücadelesini 10-7’lik skorla tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. 48 yaşındaki O’Sullivan, Masters Snooker tarihinde en yaşlı şampiyon unvanını elde etti, bu başarıyı genç yaşta da yakalamıştı.

Şampiyonluk sonrası O’Sullivan, “Dürüst olmak gerekirse, bu turnuvayı nasıl kazandığımı bilmiyorum” şeklinde açıklamada bulundu. Bu zaferle birlikte O’Sullivan, 250.000 £ değerindeki büyük ödülün sahibi oldu, Ali Carter ise 100.000 £ kazandı. Dünya bir numarası, aralık ayında elde ettiği İngiltere şampiyonluğunun ardından aynı sezonda arka arkaya Triple Crown yarışlarını kazanma başarısına erişemedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap