Rusya: NATO’nun Rus sınırlarında tatbikat düzenlemesi savaş riskini artırıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun Rus sınırına yakın bölgelerde planladığı askeri tatbikatın savaş riskini artırıcı bir etkisi olduğunu belirterek, "Bu adım, Avrupa için trajik sonuçlar doğurabilir" uyarısında bulundu.

Yayın: 27.01.2024 - 13:11

70 kez okundu

Rusya: NATO’nun Rus sınırlarında tatbikat düzenlemesi savaş riskini artırıyor

Zaharova, haftalık basın toplantısında, başkent Moskova’da gerçekleştirdiği açıklamalarda, Batılı ülkelerin Belgorod bölgesinde Ukrayna tarafından vurulan Rus uçağına tepkisini değerlendirdi. Zaharova, “Batı, bu olaya çılgınca tepki gösterdi. Sadece çılgın insanlar, terör saldırılarını anlayışla karşılayabilir ve savunabilir. Yalnızca beyinsiz, vicdansız ve ahlaksız insanlar terör veya aşırılıkçı eylemlerinde bulunanları destekleyebilir” ifadelerini kullandı.

“Steadfast Defender 2024” adlı NATO tatbikatına vurgu yaparak, bu tatbikatın Rus sınırlarına yakın bölgelerde düzenlenmesinin provokatif olduğunu belirten Zaharova, “Bu adım, bilinçli olarak durumu kötüleştirmeyi amaçlıyor, savaş riskini artırıyor ve Avrupa için trajik sonuçlara yol açabilir” uyarısında bulundu. Ayrıca Zaharova, Rusya’nın NATO ülkelerine saldırı niyetinde olmadığını vurguladı.

Zaharova, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması konusuna da değinerek, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’a Moskova’da bu konuyu görüşmek üzere davetiye gönderildiğini belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap