Rusya’da St. Petersburg’taki patlama davasında sanığa 27 yıl hapis cezası verildi

Geçen yıl St. Petersburg'da yaşanan patlamayla ilgili dava sonuçlandı ve Rus mahkemesi, saldırının sanığı Darya Trepova'yı 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. Nisan 2023'teki kafede meydana gelen patlamayı "terör eylemi" olarak değerlendiren mahkeme, Trepova'nın yanı sıra suçlu bulunan diğer şüpheli Dmitriy Kasintsev'e de 1 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Yayın: 25.01.2024 - 22:40

73 kez okundu

Rusya’da St. Petersburg’taki patlama davasında sanığa 27 yıl hapis cezası verildi

Mahkeme, patlamada hayatını kaybeden Rus blogger Maksim Fomin’in ölümünü terör eylemi olarak tanımlayarak, Darya Trepova’nın 27 yıl hapis ve 600 bin Ruble (yaklaşık 6 bin 700 dolar) para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca, olayın ardından Trepova’nın gizlenmesine yardım etmekle suçlanan Dmitriy Kasintsev’e 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Darya Trepova’ya verilen cezanın, Rusya tarihinde bir kadına verilen en ağır ceza olduğu bildirildi. Olayın detaylarına göre, St. Petersburg’daki bir kafede gerçekleşen patlamada 2 Nisan 2023’te Vladlen Tatarskiy takma adıyla bilinen Rus blogger Maksim Fomin hayatını kaybetmiş ve 50’den fazla kişi yaralanmıştı.

Soruşturma, patlamanın arkasında olduğu iddia edilen Darya Trepova’nın, içinde patlayıcı bulunan bir heykelciği kafeye getirdiğini itiraf etmesiyle başlamıştı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), olayın Ukrayna istihbaratı tarafından organize edildiğini belirtmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap