Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 27.05.2024 - 10:04
Güncelleme: 27.05.2024 - 13:08
92 kez okundu
Malick Sy Caddesi’nde bulunan Milinaire Anıtı’na doğru ilerleyen yüzlerce kişi, beyaz tişörtlere sarılı Filistin bayraklarıyla donanmıştı. “Özgür Filistin”, “Katil İsrail”, “Filistin’i Özgürleştirin” sloganları, kalabalığın birlik ve beraberlik mesajlarını yükselttiği ana temalar arasındaydı.
Etkinliğe, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Filistin’in Dakar Büyükelçisi Nasser Abdallah, Pakistan’ın Dakar Büyükelçisi Saime Sayed ve Lübnan, Küba ve Libya’nın Dakar Büyükelçileri de katıldılar. Büyükelçiler, omuz omuza yürüyerek kortejin önünü çizdiler ve göstericilerle birlikte slogan attılar.
Filistin Büyükelçisi Abdallah, Senegal halkının Filistin’e olan desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Özellikle Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman’a teşekkürlerini iletti ve desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getirdi. Abdallah, Afrika ülkelerinin Filistin konusundaki tutumlarının arttığını ve zaman içinde daha da güçleneceğine inandığını belirtti.
Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Sağman ise Senegal’in Filistin ile tarihi bağlarına vurgu yaparak, bu nedenle etkinliğe yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Dünyanın artık bu zulme dur demesi gerektiğini vurgulayan Sağman, farklı ülkelerden gelen büyükelçilerle birlikte seslerini duyurmak için orada olduklarını ifade etti. Türkiye’nin Filistin konusundaki hassasiyeti nedeniyle büyük bir saygı gördüğünü belirten Sağman, Senegallilerin Türkiye’nin Filistin için yaptıklarından sürekli bahsettiğini ve Türkiye’ye olan minnettarlığın her geçen gün arttığını söyledi.
Pakistan’ın Dakar Büyükelçisi Sayed ise Pakistan halkı ve devletinin uzun süredir Gazze’ye yönelik dayanışma içinde olduğunu ve Filistin davasını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.
Türk şef Yunus Emre Akkor da Türk yemekleri haftası vesilesiyle Dakar’da bulunuyordu. Akkor, kadın, çocuk ve masumların hedef alındığı bu soykırıma karşı durulması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin ve dünya genelindeki destekçilerin her zaman Filistin’in yanında olacağını belirtti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.