Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico ikinci kez ameliyat edildi

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırının ardından 15 Mayıs'ta geçirdiği ilk ameliyatın ardından bugün ikinci bir ameliyat daha geçirdi.

Yayın: 17.05.2024 - 18:00

379 kez okundu

Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico ikinci kez ameliyat edildi

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Robert Kalinak ile Fico’nun tedavi gördüğü Roosevelt Hastanesi Müdürü Miriam Lapunikova, düzenledikleri basın toplantısında Başbakan’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Hastane Müdürü Lapunikova, ilk ameliyatın ardından Fico’nun bugün ikinci kez ameliyat edildiğini, silahlı yaralanmaların ardından oluşan ölü hücre ve dokuların temizlendiğini belirtti.

Bu işlemin standart bir prosedür olduğunu ifade eden Lapunikova, “Bilinci açık, durumu istikrarlı ancak hala yoğun bakımda tutuluyor. Durumu oldukça ciddi.” dedi.

Lapunikova, hastanede kurulan bir ekibin her gün Başbakan’ın sağlık durumunu değerlendirdiğini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini belirterek, ekibin Fico’nun bulunduğu hastaneden başkent Bratislava’ya nakledilip nakledilmeyeceğini de görüştüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Robert Kalinak ise silahlı yaralanmalarda ilk 4 günün en zor dönem olduğunu ve bu tür kontrollerin düzenli olarak yapıldığını vurguladı.

Kalinak, birçok ülkeden tıbbi yardım teklifi aldıklarını belirterek, “Başbakan da dahil olmak üzere hepimizin Banska Bystrica’daki Roosevelt Hastanesi’nin kapasitesine güvenimiz tam. Ekip son derece profesyonel.” diye konuştu.

Fico’ya Suikast Girişimi

Fico, başkent Bratislava’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında, binanın önünde kendisini bekleyenleri selamladığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Ülke basınında, saldırıyı 71 yaşındaki sol görüşlü Slovak vatandaşı Juraj C’nin hükümetin politikalarını beğenmediği için gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Vücuduna birden fazla mermi isabet eden Fico, acil müdahale gerektiren durumu nedeniyle Banska Bystrica eyaletindeki Roosevelt Hastanesi’ne ambulans helikopterle sevk edilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap