Simon Aykut’un davası 6 Şubat'a ertelendi

KKTC’deki Rum mallarıyla ilgili davada tutuklu bulunan Afik Grup CEO’su Simon Mistriel Aykut’un duruşması, savunma avukatının talebi üzerine 6 Şubat’a ertelendi.

Yayın: 27.01.2025 - 13:27

2893 kez okundu

Simon Aykut’un davası 6 Şubat'a ertelendi

Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün gerçekleşen duruşmada, savunma makamı Aykut’un kanser hastası olduğunu belirterek ek süre talep etti. “Kathimerini.com.cy” haber sitesinin aktardığına göre, savunma avukatı Maria Neofitu, İngiltere’den alınan resmi sağlık raporlarını mahkemeye sundu. Ayrıca, İngiltere’den bir doktorun Aykut’u muayene etmesi için iddia makamının da onayıyla savunma tarafından çağrıldığını belirtti.

Haberde, daha önce Rum kesiminde bir doktor tarafından muayene edilen Aykut’un “sağlıklı” olarak değerlendirildiği ifade edildi. Ancak savunma tarafı, yeni sağlık raporlarını incelemek ve Aykut’la iddianameye verilecek yanıt konusunda görüşme yapmak için ek süre talebinde bulundu.

İddia makamı bu talebe itiraz etmezken, Aykut’un 6 Şubat’ta yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, Aykut’un bu tarihe kadar tutukluluğunun devamına karar verdi.

Simon Mistriel Aykut’un sağlık durumu ve davanın seyri, 6 Şubat’ta yapılacak duruşmada netlik kazanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap