Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 14.10.2024 - 14:22
Güncelleme: 16.10.2024 - 12:39
1566 kez okundu
Eğitim, Türkiye’den gelen uzmanların katılımıyla Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve saat 09:30’da başladı.
Eğitim programında Ziraat Mühendisi İzzet Ölmez, Gıda Mühendisi Hatice Yıldıran ve Gıda Mühendisi Eylem Gürpınar Turgut tarafından çeşitli konular ele alındı. Katılımcılar, “Zeytin ve zeytin ürünleri işletmeleri için hijyen standartları ve gıda güvenilirliği gereklilikleri”, “ön gereksinim programları ve iyi hijyen uygulamaları”, “tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları” hakkında detaylı bilgiler edindi.
Tarım Dairesi Müdürü’nden Açılış Konuşması
Eğitim açılışında söz alan Tarım Dairesi Müdürü Ercan Akerzurumlu, eğitimde emeği geçen uzmanlara teşekkür ederek, bu alandaki mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı. Akerzurumlu, zeytin ürünlerindeki tağşiş ve taklit olaylarının bilinçli olarak yapıldığını belirtti ve 2023 yılında yürürlüğe giren Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası kapsamında başlatılan denetim çalışmalarının önemine dikkat çekti. Ülkedeki zeytin varlığı hakkında da bilgi veren Akerzurumlu, yaklaşık 600 bin zeytin ağacı, 11 bin dönüm zeytin alanı, 2 bin 200 üretici ile 10-15 bin ton arasında zeytin meyvesi ve 1500 ton civarında zeytinyağı üretiminin bulunduğunu açıkladı. Bu rakamların ülke ölçeğinde önemli olduğunu ifade etti.
Akerzurumlu, “Bu sektörü daha iyi bir noktaya taşımak için çaba harcıyoruz. Bu eğitimin sektöre önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum,” dedi.
Denetim Süreçleri ve Uygulamalı Eğitim
Tarım Dairesi personeli Berna Kamçı Altun, Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası ile ilgili sunumunda, zeytin ve zeytin ürünlerinin resmi kontrollerine dair ilk tüzüğü anlattı. Altun, Tarım Dairesi denetçilerinin görev ve sorumluluklarını aktararak, denetimlerde tespit edilen tağşiş vakalarıyla ilgili izlenen süreç hakkında bilgi verdi. Eğitim programı, uygulamalı çalışmalarla devam edecek. İlerleyen günlerde uzmanlar, işletme ziyaretleri, kontroller, numune alımı ve analizlerin değerlendirilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirecek.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.