Tatar: “Çevre konusunda sürdürülebilir adımlar atılmalı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 3. Uluslararası Su, 6. Çevre Konferansı'nın açılış törenine katılmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi'ne (YDÜ) ziyarette bulundu.

Yayın: 14.12.2023 - 16:42

249 kez okundu

Tatar: “Çevre konusunda sürdürülebilir adımlar atılmalı”

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgilere göre, Tatar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, YDÜ’nün uluslararası beklentilere cevap verecek konuları, uluslararası katılımcılarla bir araya gelerek ele almasının önemini vurguladı.

Tatar, uluslararası toplantılarda çevresel etkilerin azaltılması için önerilerin dile getirildiğini, ancak bu önerilere karşın somut adımların atılmadığını ifade etti. Su ve enerji konularında sürdürülebilirlik ve çevre koruma amacıyla önemli tedbirler alınması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu adımların maliyetli ve zorlu olabileceğini, ancak Kıbrıs adasını korumanın ve gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmanın bir sorumluluk olduğunu vurguladı.


KKTC’ye Türkiye’den getirilen suyun büyük bir hizmet olduğunu belirten Tatar, suyun Rum tarafıyla paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’den çift yönlü kabloyla elektrik getirilmesi teklifiyle ilgili olarak, bu sayede daha ucuz ve güvenli bir enerji bağlantısı kurularak Avrupa Birliği’ne entegre olunabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan’da katıldığı Enerji Yatırımları ve İş Birliği Konferansı’nda dağdan akan suların enerjiye dönüştürülmesi konusunun ele alındığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap