Tesla’ya, California’da “tehlikeli atık ihlalleri” nedeniyle 1,5 milyon dolar ceza

California eyaletindeki mahkeme, Tesla'nın araç servis merkezlerinde, enerji tesislerinde ve fabrikasında tehlikeli atıkların depolanması ve imhası konusunda usule uygun davranmadığı gerekçesiyle 1,5 milyon dolar ceza ödemesine hükmetti.

Yayın: 03.02.2024 - 17:01

108 kez okundu

Tesla’ya, California’da “tehlikeli atık ihlalleri” nedeniyle 1,5 milyon dolar ceza

California bölge savcılığı ofisinden yapılan açıklamada, San Joaquin bölgesinde Tesla hakkında yapılan şikayette, şirketin tehlikeli atıkların imhası, depolanması ve yönetimiyle ilgili yasalara uymadığı iddia edildi. Tesla’nın soruşturmada işbirliği yaparak yasalara uyumu artırmak için adımlar attığı belirtildi.

Taraflar arasında anlaşmaya varılan davada, Tesla’nın 1,3 milyon dolar ceza, soruşturma masrafları, çalışanların eğitimi için ödeme yapması ve atık denetimleri için 200 bin dolar ödemesine karar verildi.

San Joaquin Bölge Savcısı Ron Freitas, “Elektrikli araçlar çevresel ıslahta rol oynuyor ancak bunların üretimi ve bakımının zararlı atıklara yol açtığını kabul etmek gerekir.” şeklinde konuştu.

California’da 57 araç servis merkezi ve 18 güneş enerjisi tesisi bulunan Tesla, Fremont şehrinde elektrikli araçlar üretmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap