TMT Mücahitler Derneği’nden CTP’ye sert eleştiri: Kıbrıs Türkü’nün elini zayıflatıyor

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak üzere New York’a gitmeden önceki açıklamalarını eleştirdi.

Yayın: 24.09.2024 - 13:45

3350 kez okundu

TMT Mücahitler Derneği’nden CTP’ye sert eleştiri: Kıbrıs Türkü’nün elini zayıflatıyor

Bayar, yaptığı yazılı açıklamada, Erhürman’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’la ilgili kararları ve İsviçre’de gerçekleştirilen zirve görüşmelerinin devam etmesi konusundaki ifadelerinin, Kıbrıs Türk halkının pozisyonunu zayıflattığını ifade etti.

Bayar, şu sözleri dile getirdi:

“TMT Mücahitler Derneği olarak, CTP’nin Türk tarafının dış politikada zayıflatılmasına yönelik yanlış ve Rum yanlısı BM kararlarına dayandırdığı tutumunu kesinlikle kabul etmiyor ve bu durumu kamuoyuna üzüntüyle bildiriyoruz. Bu yaklaşım, Türk tarafını edilgen bir konuma düşürecek gülünç bir durum yaratmaktadır.”

Ayrıca, Bayar, siyasi eşitlik ilkesinin 1960 anlaşmalarında yer aldığını hatırlatarak, Türkiye’nin desteklediği eşit egemenlik ve uluslararası eşit statü politikası ile çelişen CTP’nin savunduğu yaklaşımın, Yunanistan destekli Rum politikasını da güçlendirdiğini vurguladı. Bayar, CTP’nin politikalarının, Kıbrıs Türk halkını Kıbrıslı Rumların azınlığı haline getirecek bir yön taşıdığını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap