Ukrayna: Rusya; Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerinin enerji tesislerine füzelerle saldırdı

Raporlar, Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerindeki enerji tesislerine yönelik füze saldırısı düzenlediğini belirtiyor.

Yayın: 27.04.2024 - 10:37

29 kez okundu

Ukrayna: Rusya; Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerinin enerji tesislerine füzelerle saldırdı

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın bu gece Ukrayna’nın enerji altyapısına saldırdığını duyurdu.

Galuşçenko, özellikle Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerindeki enerji tesislerinin hedef alındığını ve saldırı sonucunda ekipmanlarda hasar meydana geldiğini, bir enerji tesisi çalışanının yaralandığını aktardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada da Rusya’nın bu gece Ukrayna topraklarına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, Rus ordusunun saldırıda toplam 34 füze kullandığı ifade edildi. Bunlar arasında 9 Х-101/Х-555 tipi seyir füzesi, 9 Х-59/Х-69 model güdümlü füze, 2 S-300 seyir füzesi, 2 “İskender-M” seyir füzesi, 4 “Kinjal” hipersonik füzesi ve 8 “Kalibr” seyir füzesi yer aldı.

Ayrıca, açıklamada Ukrayna hava savunma kuvvetlerince toplam 21 Rus hava hedefinin imha edildiği kaydedildi. Bunlar arasında 6 Х-101/Х-555 tipi füze, 8 Х-59/Х-69 model seyir füze, bir “İskender-M” füze ve 6 “Kalibr” füzesi bulunuyordu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap