Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 24.12.2024 - 15:09
Güncelleme: 24.12.2024 - 16:19
1113 kez okundu
Bu anlaşmanın, bölgedeki stratejik çıkarları korumaya yardımcı olacağı vurgulandı.
Şam ve Halep Havalimanlarında İncelemeler Yapıldı
Bakan Uraloğlu, Şam ve Halep havalimanlarında yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. İlk aşamada, Şam Havalimanı’nın yeniden faaliyete geçmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılacağını belirtti. Bu süreçte, Türkiye’nin ulaştırma alanındaki güçlü altyapısının Suriye’deki gelişmelere katkı sağlayacağı ifade edildi.
Türkiye’nin Coğrafi Avantajları
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumunun önemine vurgu yaparak, “Türkiye, 67 ülkeye sadece 4 saatlik uçuş mesafesinde ve 1,5 milyar insana ulaşabiliyor. Bu stratejik konum, dünya ticaretine önemli katkılar sağlıyor” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin 51,2 trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasılası ve 12,5 trilyon dolarlık yıllık ticaret hacmi ile dünya ekonomik sisteminde merkezi bir rol oynadığına dikkat çekti.
Altyapı Yatırımları: 77 İl Artık Bağlantılı
Türkiye’nin altyapı yatırımlarında önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Uraloğlu, 2002 yılında sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, bu rakamın bugün 29 bin 700 kilometreye yükseldiğini söyledi. Ayrıca, 6 il arasında sınırlı olan şehirlerarası ulaşım, şu anda 77 il arasında bölünmüş yollarla sağlanıyor. Uraloğlu, bu gelişmelerin ülkenin ekonomik büyümesine büyük katkı sağladığını belirtti.
Demir Yolu Yatırımları ve Hızlı Tren Ağı
Demir yolları alanındaki yatırımlarını da anlatan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Avrupa’da 6., dünyada ise 8. hızlı tren işletmecisi olduğunu ifade etti. Ülkede 2.251 kilometre hızlı demiryolu hattı inşa edildi ve mevcut demir yolları da modernize edildi.
Havalimanlarındaki Büyüme ve Yolcu Trafiği
Türkiye’nin hava ulaşımında önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Uraloğlu, 2002 yılında 26 olan aktif havalimanı sayısının 58’e yükseldiğini belirtti. Ayrıca, yolcu trafiği 2002’de 34 milyon iken, 2023 yılında bu rakamın 213 milyona yükseldiği bilgisini verdi.
İnternet Altyapısı Gelişiyor
Türkiye’de internet altyapısının hızla geliştiğini belirten Bakan Uraloğlu, 580 bin kilometreyi aşan fiber altyapı sayesinde Türkiye’nin internet hızının dünya standartlarına ulaşmaya başladığını söyledi. Ancak, mevcut taleplerin hızın daha da artırılmasını engellediğini belirtti.
Suriye’ye Yardımlar ve Ulaştırma Alanındaki İhtiyaçlar
Bakan Uraloğlu, Suriye’nin tüm altyapı ve haberleşme sistemlerinde ciddi eksiklikler olduğunu söyledi. Suriye’deki telefon hatlarının çalışmadığını ve internetin yetersiz olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye olarak bu eksiklikleri gidermek için gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Ayrıca, Suriye’nin ekonomik zorluklarını aşabilmesi için Türkiye’nin destek vereceğini belirtti.
Suriye’de Havalimanı ve Demir Yolu Altyapısı Yeniden Yapılacak
Şam ve Halep havalimanlarında yapılan incelemeler sonrasında, Türkiye’nin hızlı bir şekilde bölgedeki demir yolu hatlarını yeniden işler hale getireceği açıklandı. Suriye’nin eski demir yollarındaki aksaklıklar giderilecek ve bölgeye yeniden ulaşım sağlanacak.
Suriye’nin Limanları İçin Yeni Yatırımlar
Suriye’nin Akdeniz’e açılan önemli limanlarının büyük bir gelişim gösteremediğini belirten Uraloğlu, bu limanlara yönelik yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Suriye ile yapılacak bir deniz yetki anlaşmasının, Türkiye’nin Mavi Vatan stratejisi doğrultusunda bölgedeki etkinliğini artıracağına dikkat çekildi.
Deniz Yetki Anlaşması: Hem Türkiye Hem de Suriye İçin Kazan-Kazan Durumu
Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Suriye arasındaki potansiyel bir deniz yetki anlaşmasının, her iki ülkenin hidrokarbon arama ve çıkarma alanlarında uluslararası hukuka uygun şekilde işbirliği yapmasına olanak tanıyacağını belirtti. Anlaşmanın, her iki ülkenin deniz alanlarındaki çıkarlarını güvence altına alacağını söyledi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.