Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 02.07.2024 - 09:41
Güncelleme: 02.07.2024 - 01:38
204 kez okundu
Radio New Zealand’ın (RNZ) raporuna göre, yarışmanın organizatörü Matt Bailey, etkinliğin önceleri “domuz avı” olarak başladığını ancak bölgedeki yabani kedi popülasyonundaki artış nedeniyle formatın “kedi avı” olarak değiştirildiğini belirtti.
Yarışma kapsamında toplam 370 yabani kedi öldürüldü. En fazla kediyi avlayarak 500 Yeni Zelanda doları (yaklaşık 10 bin lira) değerindeki ödülü kazanan bir kişi, 65 kedi avladı.
Bailey, yıllık olarak çiftliklerde hastalık taşıyan kediler yüzünden yaklaşık 40 kedi öldürdüklerini açıkladı. Bu durumun yeni olmadığını ancak Yeni Zelandalıların kedilere olan sevgileri nedeniyle bu tür etkinliklerin geniş tartışmalara neden olduğunu vurguladı.
Ayrıca, kırsal bölgelerde terkedilen kedilerin neden olduğu kuş ve kertenkele popülasyonundaki azalmaya dikkat çeken Bailey, insanların kırsal alanlara kedileri bırakmasını engellemek için yasal düzenlemelerin gerekliliğine işaret etti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.