Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 25.01.2025 - 10:22
Güncelleme: 25.01.2025 - 03:26
3806 kez okundu
Çiftçilerin, özellikle Kılkış ve Pellas bölgeleri başta olmak üzere birçok şehirde traktörlerle gerçekleştirdiği eylemler, ülke çapında dikkat çekti.
Eylemler, iklim değişikliğinin tarım sektöründeki olumsuz etkilerine vurgu yaparak, artan üretim maliyetleri ve doğal afetlere karşı korunma ihtiyacı gibi kritik sorunların çözüme kavuşturulmasını talep etti. Çiftçiler, geçen yılki düşük zeytin rekoltesi nedeniyle yaşanan zeytin ve zeytinyağı fiyatlarındaki fahiş artışlara dikkat çekti. Bu yıl ise zeytin rekoltesinin yüksek olmasına rağmen, üreticilerin zeytinyağını 4-5 avro arasında satmasına rağmen raflarda fiyatların 11-12 avroya kadar çıktığını belirttiler.
Çiftçiler ayrıca, Yunanistan’da bazı tarım ürünlerinin ithalatının artırılmasına karşı çıkarak, hükümetten yerli üretimin artırılması ve tarımsal bağımsızlığın sağlanması adına somut adımlar atılmasını istedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.