2023 yılında toplam 36 ölümlü trafik kazasında 39 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu yıl içinde meydana gelen 36 ölümlü trafik kazası sonucunda 39 kişi hayatını kaybetti.

Yayın: 30.10.2023 - 12:00

149 kez okundu

2023 yılında toplam 36 ölümlü trafik kazasında 39 kişi hayatını kaybetti

Polis verilerine göre, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında sürat, alkollü araç kullanımı ve sürüş sırasında cep telefonu kullanımı bulunuyor. Özellikle cep telefonu kullanımı, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte artış göstermekte ve sürücülerin dikkatini dağıtarak kazaların oluşma riskini arttırıyor.

PGM Lefkoşa Trafik Şube Amiri Başmüfettiş Mehmet Şençağ, sürücülerin güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için cep telefonu kullanımından kaçınmalarının en doğru yol olduğunu vurguladı. Ayrıca, cep telefonu kullanan sürücülerin daha fazla hata yaptığına dikkat çekti. Özellikle trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde cep telefonu kullanımının artması, dairesel kavşaklarda ve trafik ışıklarında kazaların artmasına neden oluyor.

Mehmet Şençağ, BRT’ye canlı bağlantıyla katıldığı “Sabah Haber” programında son trafik verilerini paylaştı. Şençağ, geçen hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin beş farklı bölgesinde gerçekleştirilen trafik kontrollerinde 13,510 aracın denetlendiğini ve bu kontroller sırasında 2,883 araç sürücüsünün rapor edildiğini açıkladı.

Rapor edilen sürücülerden 98’inin alkollü araç kullanmaktan ceza aldığını belirten Şençağ, geçen hafta içinde toplam 67 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazaların 53’ünün maddi hasarlı, 17’sinin yaralanmalı ve birinin ölümlü olduğunu bildirdi.

Ayrıca, 2023 yılı itibariyle bugüne kadar toplam 36 ölümlü trafik kazası yaşandığını ve bu kazalarda 39 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Şençağ, geçen hafta meydana gelen ölümlü kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Trafik güvenliği konusundaki sorunların hala devam ettiğini vurgulayan Şençağ, bu verilerin trafik kurallarına uyma ve sürücülerin dikkatli olma konusundaki gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap