32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen XXXII. Devlet Fotoğraf Yarışması'na katılım rekor kırdı! 55 katılımcı, tam 1091 fotoğraf ile yarışmaya adım attı.

Yayın: 13.05.2024 - 14:51

225 kez okundu

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

Yarışma hakkındaki detaylar kulturdairesi.gov.ct.tr adresinde duyuruldu ve değerlendirme süreci Haziran ayının ikinci haftasında gerçekleşecek.

Prof. Dr. Osman Ürper, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktar ve Öğr. Gör. Mert Yusuf Özlük’ten oluşan seçici kurul, heyecan verici bir değerlendirme sürecine başlayacak.

Geçen yıldan bu yana altı farklı kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl büyük ilgi gösterildi. Serbest (Siyah&Beyaz) kategorisine 48 fotoğrafçı 230 fotoğraf ile katılırken, Serbest (Renkli) kategorisine 49 fotoğrafçı 240 fotoğraf ile ve Doğa (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisine ise 47 fotoğrafçı 221 fotoğraf ile katıldı.

Geçen yıl eklenen kategoriler arasında yer alan Kavramsal (Serbest) kategorisine 28 fotoğrafçı 133 fotoğraf ile, “Benim Şehrim Güzelyurt’um” (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisine 29 fotoğrafçı 136 fotoğraf ile ve Mimari (Siyah&Beyaz): Abdullah Onar’ın Eserleri kategorisine de 27 fotoğrafçı 131 fotoğraf ile katılım sağlandı.

Değerlendirme sürecinde seçici kurul üyelerine gözlemci olarak Kültür Dairesi Kültür Merkezi Yönetmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Ceyhan Özyıldız eşlik edecek. Ayrıca Mimari kategorisinde Danışman Üye olarak görev alacak olan Mimar Abdullah Onar’ın kızı Sanatçı Anber Onar da toplantıya katılacak.

Yarışmanın sonuçları, 14 Haziran Cuma günü kamuoyuna duyurulacak. Ödül töreni ve sergi açılışı ise 19 Ağustos’ta, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap