Meclis Genel Kurulu tamamlandı… Bir sonraki toplantı 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak… Genel Kurul’da bütçe maratonu başlayacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, güncel konuşmaların ardından bugünkü çalışmalarını tamamladı. Bir sonraki toplantı 11 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da yapılacak.

Yayın: 07.12.2023 - 21:11

307 kez okundu

Meclis Genel Kurulu tamamlandı… Bir sonraki toplantı 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak… Genel Kurul’da bütçe maratonu başlayacak

Genel Kurul’da 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı ele alınmaya başlayacak.

Salahi Şahiner Konuşması:
CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Genel Kurul’da “Hükümetin Görmezden Geldiği Tarımsal Üretim” konulu güncel konuşma yaptı. Güzelyurt ve Lefke bölge halkının tedirgin olduğunu ifade eden Şahiner, mandora ürününden bu yıl hiçbir kilonun satılmadığını belirtti. Tarım ve Hayvancılık Platformu’nda 20 dönüm narenciye bahçesinin satılığa çıkarıldığına dikkat çeken Şahiner, durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Ayrıca, şehit çocukları arsalarıyla ilgili sorunlara da değindi.

Hüseyin Çavuş’un Yanıtı:
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Şahiner’in konuşmasına yanıt verdi. Çavuş, tarım sektöründeki zorlukları takip ettiklerini, narenciye birlikleriyle işbirliği içinde olduklarını ve sektörü desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca, tarım alanında verdikleri desteklere ve su temini konusundaki çalışmalara değindi.

Biray Hamzaoğulları Konuşması:
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Atama Hükümet ve İskele-Karpaz” konulu güncel konuşma yaptı ancak konuşmasında toplu taşımacılıkta yaşanan sorunlara odaklandı. Şoförlerin yaşadığı sorunları aktaran Hamzaoğulları, hükümetin bu sorunları çözemeyeceğine inandığını ifade etti. Otobüs şoförlerinin ekonomik sıkıntılarını vurgulayan Hamzaoğulları, bu konuda hükümetin duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

Erkut Şahali Konuşması:
CTP Milletvekili Erkut Şahali, Genel Kurul’da “İrade Yoksunluğu Övünç Sebebi Olursa” konulu güncel konuşma yaptı. Şahali, irade yoksunluğunun genel bir tavır haline geldiğini ifade ederek, çeşitli konularda yaşanan sorunlara değindi. Şahali, özellikle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda ve eğitim sektöründe yaşanan sorunlara vurgu yaptı.

Hüseyin Çavuş’un Yanıtı:
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, eleştirilere cevap verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacı birlik arasındaki müzakerelerin devam ettiğini ve en kısa zamanda bir çözüme varılacağını belirtti. Ayrıca, Kırsal kesim arazileri için yapılan çalışmalara ve TC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Cumhuriyet Meclisi’nin gelecek birleşimi 11 Aralık Pazartesi günü 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’nın ele alınacağı bir toplantı olacak. Bu toplantıda Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Bütçeleri de ele alınacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap