Pazar günü Lefke’de hurma festivali yapılacak

Lefke'nin sembolik ürünlerinden biri olan hurmanın hasat dönemi, her yıl düzenlenen Lefke Hurma Festivali ile bu pazar günüde kutlanıyor.

Yayın: 31.10.2023 - 12:49

415 kez okundu

Pazar günü Lefke’de hurma festivali yapılacak

Bu yıl Pazar günü gerçekleşecek olan festival, Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği iş birliğiyle organize edilecek. Festival, hurma ürünlerinin tanıtımı ve pazarlaması için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Lefke, ülkede en fazla hurma ağacına ev sahipliği yapan bir cittaslow kasabasıdır, ve bu festival bu önemli ürünün kutlanmasına yönelik bir fırsat sunuyor. Hurma yetiştiricileri, topladıkları hurmaları, hurma macunu gibi yan ürünleri ve bölgeye özgü diğer ürünleri festival ziyaretçilerine sunacaklar.

Festival, saat 09.30’da kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başlayacak. Ayrıca, Kıbrıs Havaları Derneği’nin iki toplumlu bir etkinliği sahne alacak. Gün boyunca halk dansları gösterileri, müzik dinletileri ve konserler festival programında yer alacak. Festivalde Grup Baria, Grup Sol Anahtarı, Arda Gündüz, Pembe Coşkun, Ufuk Dora ve Yunus Erhan gibi sanatçılar konserler verecekler.

Festival kapsamında hurma temalı yarışmalar ve atölye çalışmaları düzenlenecek ve “Ali Polili’nin gözünden Lefkem” adlı bir fotoğraf sergisi sergilenecek.

Şampiyon Melekler anısına düzenlenecek etkinlikler festival süresince devam edecektir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap