Zelenskiy, AB Liderler Zirvesi’ne video konferansla katıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'da insanların 10 yıl önce Avrupa Birliği (AB) bayrakları altında ayaklandığını belirterek, "Bu onlar için bir hakikat sembolüydü ve böyle de kalmalı. Bugün sizden (AB liderleri) tek şey istiyorum, insanlara ve onların Avrupa'ya olan inançlarına ihanet etmeyin." dedi.

Yayın: 15.12.2023 - 09:49

425 kez okundu

Zelenskiy, AB Liderler Zirvesi’ne video konferansla katıldı

Zelenskiy, AB Liderler Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılarak, bugünün tarihine kaydedilecek önemli bir gün olduğunu söyledi. Tarihin her detayının, her adımın, her hareketin ve hareketsizliğin kaydedileceğini vurgulayan Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Bu yıl Ukrayna’ya karşı savaş ile Avrupalıları bölme ve aşağılama girişiminde hiçbir şey kazanmadığını” söylediğini aktardı. Ayrıca, Avrupa’nın birliğini koruduğunu ve halklarının krizlere sürüklenmesine izin vermediğini belirterek, Avrupa’nın güçlü kararlar alması ve bunları etkili bir şekilde uygulamasından övgüyle bahsetti.

Zelenskiy, Ukrayna’nın AB üyeliği konusunda ilerleme kaydetme noktasında net tavsiyeler aldıklarını, ülke yasalarını değiştirdiklerini ve tüm yükümlülükleri yerine getirdiklerini vurgulayarak, “AB için net bir takvim vardı. Bugün yerine getirdiklerimize cevap olarak Ukrayna ile katılım müzakerelerinin başlatılmasıyla ilgili siyasi bir karar alma günüdür. Gelecek yılın mart ayında ise nasıl ilerleyeceğimize dair bir müzakere çerçevesi onaylanmalı. Bürokrasi yok. Her şey çok açık.” dedi.

Son olarak, Zelenskiy, “Ukrayna’da insanlar 10 yıl önce AB bayrakları altında ayaklandı. Bu onlar için bir hakikat sembolüydü ve böyle de kalmalı. Bugün sizden tek şey istiyorum, insanlara ve onların Avrupa’ya olan inançlarına ihanet etmeyin.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap