Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 19.12.2023 - 17:52
Güncelleme: 19.12.2023 - 19:26
384 kez okundu
Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kızıldeniz’deki uluslararası gemilere yönelik artan saldırılara karşı çok uluslu bir misyon kurulduğunu açıklamasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Abdusselam, Kızıldeniz’deki operasyonlarının sadece bir meydan okuma veya güç gösterisi olmadığını vurgulayarak, “Operasyonlarımızın amacı, Gazze’ye yönelik abluka ve saldırılara karşı Filistin halkının yanında olmaktır. Çatışmanın genişlemesine neden olanlar, eylemlerinin sonuçlarına katlanacaklardır. ABD’nin oluşturduğu ittifak, İsrail’in himayesindedir ve Kızıldeniz’i gerekçesiz bir şekilde askerileştirmektir. Ancak bu durum, Yemen’in Gazze’ye destek amacıyla gerçekleştirdiği meşru operasyonları kesinlikle durduramayacaktır” dedi.
Abdusselam, ABD’nin İsrail’e verdiği destek konusunda ittifaklı veya ittifaksız bir şekilde bu hakkı gördüğüne dikkat çekerek, buna karşılık bölge halklarının da Filistin’e tam bir meşruiyetle destek verme hakları olduğunu ve kendilerinin de Gazze’nin maruz kaldığı büyük zulme karşı Filistin halkının haklarını savunacaklarını ifade etti.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 6 Aralık tarihinde Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası “Deniz Görev Gücü”nün kurulması için görüşmeler yaptıklarını duyurmuştu.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.